Historie

Ivar og Randi.jpg
 

Klubben ble stiftet i april 1972 og var en sammenslutning mellom friidrettsgruppa i Rendalen il og Engerdal Sportsklubb. I 1976 gikk den over til å bli en egen friidrettsklubb.

Klubben utviklet seg raskt til å bli en distriktsklubb med utøvere både fra Sør og Nord-Østerdalen, dvs utøvere mellom Elverum og Røros.

Klubben har hatt 3 store perioder, den første fra ca 1975 og framover mot 1982. Her hevdet klubben seg både i stafett, individuelt både i junior og seniormesterskapene. Randi Langøigjelten Bjørn har gjennom alle tider vært klubbens beste utøver, hun har fremdeles norsk rekord på 800m, og tok i 1981 kongepokalen. I samme periode kan nevnes Kåre Birger Hagen og Sigbjørn Hagen som medaljører i mesterskapene. I tillegg flere gode stafettløpere.

Neste gode periode var fra 1984-1990 med årene 1984-85-86 som de beste hvor klubben sikret seg tre strake mesterskap på 4x1500m og samtidig vant juniorklassen i Holmenkollstafetten. Medaljører individuellt i disse årene var Ivar Øyan, Dag Olav Åse, Anders Urset, Terje Johnsen og Francis Konow , i tilegg hadde klubben massevis med stafettløpere og klubben fikk lag i Holmenkollstafettens eliteklasse for både kvinner og menn.

Den 3.store perioden var fra 1992-1995 med igjen seier i Holmenkollstafettens juniorklasse og norsk mesterskap i 2 år på 4x1500m. Individuelle mestere i denne perioden var Marius Lundby og Nicklas Ohlsson, samt Ivar Øyan i seniorklassen.

En av klubbens store utøvere ellers har vært Egil Skarpsno som har vunnet både NM maraton og ultramaraton.

 

Her kommer vi fra, stort sett

hvor kart.gif
hvor norge.gif

Fasiliteter

Friidrettsbanen i Åkrestrømmen

2485 Rendalen
Norge

 

Klubbrekorder

Under arbeid, kommer snart!

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss!

.. og følg oss på Facebook

Navn *
Navn