Oppsummering og evaluering av Holmenkollstafetten 2018

Først må vi takke alle løpere, støtteapparat og ansvarlige for lagene for ypperlig innsats både før og under løpsdagen. Uten en solid dugnadsånd hadde vi ikke hatt fem lag i stafetten år etter år. Bjørn Grønvold har gjort en kjempejobb med juniorlaget som igjen tok hjem en imponerende seier i juniorklassen. Lars Morten Hagen har stått på slik at veteranlaget stilte i år igjen. Ellers en spesiell takk til Lena som "altmulig-dame", og selvsagt er det fint at Bo og Inger Anne er med som publikum etter mange år med mye ansvar.

Oppkjøringen

Som oppkjøring til Holmenkollstafetten benyttet vi også i år Hamarstafetten som uttak. I kvinneklassen deltok vi med ett lag, mens vi i herreklassen stilte med tre jevne lag. Dette endte med tredobbel seier på Hamar i herreklassen. Oslogruppa stilte i år med lag på Fjellhamarstafetten for fjerde året på rad, andre året med damelag. Det ble også gjennomført 1000m testløp på Koppang, men vi fikk dessverre ikke kjørt testløp i Oslo. Flere løp likevel Sentrumsløpet og noen løp Drevsjørunden eller KM terreng. Dette er viktige forberedelser både for uttaket og utøvernes form. For å styrke vurderingsgrunnlaget for HK stafetten ytterligere neste år vil vi minne om testløp og stafetter tidligere på vinteren. En plass på et kollen-lag i år skal ikke være noen garanti for en plass på neste års lag og det er viktig for alle løpere å vise vilje og motivasjon tidlig, og å stille i testløp og stafetter dersom man ønsker å bli tatt ut. 

Årets stafett

Junior-guttan bet godt i fra seg!

Junior-guttan bet godt i fra seg!

Totalt sett må vi være fornøyde med innsatsen av alle lagene, særlig viser de unge gutta at fremtiden ser lys ut for elitelaget i årene fremover. Juniorlaget bidro med den beste prestasjonen av lagene også i år. Laget klarte å forsvare seieren fra i fjor, selv med forfall fra et par viktige løpere. De nye og uerfarne gutta grep sjansen på laget og gjennomførte med stil.

Kvinner elite endte på 10. plass etter å ha blitt nr.5 i fjor. Heller ikke i år løp Therese Johaug og vi manglet også Ragnhild Kvarberg som ikke er tilbake etter skade. Med disse to i form kan noen minutter spares inn. Likevel gjorde damene en god innsats i en klasse som blir tøffere for hvert år. Målet til neste år bør være å komme tilbake til topp 5 slik at vi på sikt kan gjenta pallplasseringen fra 2015. Vi hadde i år mange løpere å velge i da det er tilstrømming av nye både fra yngre nordfra og fra litt eldre fra Oslo. Det må altså trenes godt til neste år for å få plass på dette laget.

Menn elite har de siste årene ligget topp 10, men klarte «kun» 12.plass i år. Dette er allikevel en god plassering i en meget sterk konkurranse. Det viktigste var å holde plassen i eliteklassen, noe som gikk med god margin. Elitelaget løp rundt ett minutt saktere enn fjoråret, så her må gutta på laget legge ned en ekstra innsats på neste år for å bevise plassen sin på laget.

MIX-laget og veteran gjennomførte også med stil. For MIX fikk en del nye utøvere prøve seg, noe vi håper kan være motiverende for å prøve å komme med på juniorlaget eller elitelagene til neste år. MIX-laget er veldig viktig for bredden i Ren-Eng og selv om det kan være et puslespill å få til pga starttid som går likt med junior og veteran, og vi i blant mangler løpere for å få fullt MIX-lag, må noen stort sett hvert år løpe dobbelt. Vi skal likevel strekke oss langt for å stille MIX-laget i årene som kommer og med klubben i vekst ser fremtiden lys ut. I veteran hadde vi håpet litt større oppslutning blant de eldre i klubben, men også de kom til mål.

Opplegget rundt stafetten ble også en stor suksess. Det var som vanlig veldig god stemning blant løperne i forkant, alle kom da de skulle og utøverne kom seg ut på sine etapper i god tid. Etter stafetten var det felles spising på Peppes Pizza, dette er av stor betydning for det sosiale i klubben. Takk til alle som møtte opp for det sosiale 🙂

Veien videre

Styret må nå sette seg ned og finne ut mer i detalj hva vi skal gjøre for å komme høyere på resultatlistene til neste år. Som sagt ser fremtiden lys ut med prestasjonene til juniorene, men jobben gjøres ikke av seg selv. Vi håper selvsagt at så mange som mulig kan delta på Morasamlingen i sommerferien og at de som har mulighet deltar på fellestreninger enten i Oslo eller på Åkrestrømmen. Dersom noen av dere har innspill eller forslag til forbedringer så er vi veldig mottakelige for dette!

Kollenutvalget

Petter, Karin, Morten, Dag

Evalueringen i PDF-dokument ...finnes her!

Karin Magnusson